Vandringar Om oss Kontakt ESP ENG SVE

Wanderscapes

Undersöka norra Botkyrka

Norra Botkyrka är ett land täckt av träd och ängar som är anslutna till havet vid en stor sjö. Området började bosättas av jägare och fiskare. De första bondgårdarna byggdes efter dem. De första invånarna lämnade vägar efter sig. Området blev en passande plats mellan en huvudstad och landet. Som ett vittnesbörd om engagemanget mellan folket och dess mark, ritades kartorna genom att följa dessa vägar.

Idag används dessa vägar av människor som alltid har bott här och nykomlingar somförser platsen med nya kulturer, tro och vanor. Vägarna är den tråd som sammanfogartyget i lokalsamhället. Jag vill återaktivera gamla och nya vägar för att ge merutrymme till meningsfulla sociala relationer.

Jag bor i Norra Botkyrka. Jag vill känna folket som bor i mitt område. Därför föreslår jag tre rutter där deltagarna kommer att bjudas in till att gå bredvid människor som de förmodligen har träffat på i T-banan eller matbutiken, men aldrig har pratat med. För varje rutt ska jag arrangera samarbetsaktiviteter för att främja samlivet mellan deltagarna.

Utforska vårt område för att skapa en ny historia om platsen där vi bor. För att ge utrymme till att lyssna på varandras berättelser och drömmar. Eftersom människor älskar det de känner till och tar hand om det vi älskar, gå tillsammans för att göraNorra Botkyrka vårt hem.
Juanma González är en Konstnär....
Med stöd av